3 nemme og billige kneb til en smukkere bolig

3 nemme og billige kneb til en smukkere bolig

Jeg elsker, elsker, elsker luksus…. men pyyyhhh, hvor er det dyrt at have fine fornemmelser. Derfor har min største passion de sidste mange år været luksus på budget.

Har du besøgt min webshop, så ved du, hvad jeg taler om – lækre sager med høj æstetik, men med priser, som de fleste kan finde råd til.

Jeg har blandt andet 3 ting,  jeg altid gør i min egen bolig, som hurtig og nemt får det hele til at se lidt mere lækkert og velindrettet ud, og som ikke kræver at man går ud køber en masse nye møbler.

De 3 ting vil jeg gerne dele med dig her:

1. HAV ALTID FRISKE BLOMSTER I DIT HJEM

Store bundne blomsterbuketter er møgdyre, og der er mange andre muligheder, for at opfriske dit hjem med smukke blomster:

En enkelt… eller 3 flotte blomster… med store hoveder, anrettet i forskellige højder i en smuk vase kan gøre det. Køb dem hos din lokale blomsterhandler eller i supermarkedet. Dem fra blomsterhandleren har en tendens til at holde noget længere, men nogle gange skal indkøbene bare klares, og så kan en dusk fra Netto godt bruges 🙂

Du kan også vælge et par stængler af de populære OG langtidsholdbare bomuldsblomster, de er nemlig absolut smukkest, når de kun er 2-3 stængler anrettet i en medium til stor vase. Selv bruger jeg også tørrede blomster som fx hortensia – de holder dog ikke så længe som bomuldsblomsterne, men de er gratis, hvis du eller nogen du kender, har dem i haven.

Om sommeren kan du lave buketter af vilde blomster blandet med diverse græs- eller kornstrå.

Forår og sommer kan du også vælge grene med blomster, eller friske grønne skud i stedet for blomster buketter. Om efteråret kan du plukke nogle af de fine efterårsgrene med farvede blade, eller smukke kogler.

Jo mere de stritter i forskellige retninger, jo flottere ser det ud.

Brug grene i din bolig indretning

2. VÆR KREATIV MED MATERIALER

Gør op med hvad du plejer at gøre, og hvad tingene oprindelig var ment som: Brug dine små fyrfadstager eller drikkeglas som urtepotteskjulere, til enkelte stenurt planter, eller til mini kaktusser.

Du kan også sagtens bruge både fyrfadsstager og diverse drikkeglas (vinglas, vandglas, whiskyglas eller snapseglas) som vaser til mindre blomster buketter, eller enkelte små blomster, plukket i haven eller i naturen.

Oxiderede Fyrfadsstager fra Cozy Room

Brug også urtepotteskjulere som vaser, og vaser som urtepotteskjulere.

Bring naturen ind dit hjem, og stil lange grene, eller en enkelt stor gren, i en stor krukke eller lanterne på gulvet. Hæng drivtømmer med en lyskæde på væggen, eller bland et mindre stykke med dekokugler i en skål eller et fad på stuebordet.

Drivtømmer og dekokugler

3. LAV SMÅ UDSTILLINGER

Hjemme hos bedstemor står pyntetingene sirligt på række, med ligestor afstand imellem.

Den fejl skal du ikke lave: Arrangerer istedet små øer af ting i dit hjem, mix størrelse og former. Stil fx en stor lanterne sammen med 2 små fyrfadstager og en plante i en fin skjuler. Eller sæt en lille lampe tæt på et par høje lysestager, og rustik skål dekoreret med smukke pyntekugler.

Tænk i trekanter, både lodret og vandret, fremfor at stille tingene på række… som bedstemor gør…

Prøv disse nemme, og i høj grad billige, råd i din bolig – jeg garanterer dig, at de vil gøre din indretning smukkere i løbet af nul komma fem.

Du er altid velkommen til at sende mig spørgsmål eller billeder, hvis du har brug for et råd med din indretning – du finder min email-adresse HER!

God fornøjelse 🙂