Du tror, det er løgn!

Du tror, det er løgn!

Men jeg elsker, elsker, elsker salat… Altså ikke kun den grønne bladgrønsag, men salater, blandede salater, og gennem mange års træning, er jeg faktisk blevet en ret habil salat-kok!

Og jeg vil gerne (forsøge) at give mine salat-tricks videre til dig..

Som mange andre, har jeg nogle gange haft lidt svært at forny mig, og de sidste mange år, har jeg cyklet rundt mellem en 5-6 forskellige salater, med 2-3 forskellige dressinger.

Men et forholdsvist nyt bekendtskab med et par af Aaarstidernes forskellige kasser, udvidede mit repertorie væsentligt! Det startede egentlig med deres slankekasse, som ikke uden grund bliver kaldt “sultekassen” – jeg blev ihvertfald aldrig rigtig mæt.

Så kastede vi os over deres mixkasser. Vi er 2 voksne og et mindre barn, og vi startede ud med den store mixkasse. Den var for så vidt god nok, hvad angik grøntsager, men der var for meget frugt i – eller ihvertfald for meget af den SAMME frugt. Så nu prøver vi kukkassen (jeg er ikke så vild med kartofler og den er helt uden, så det passer mig fint). Den har ofte også lidt krydderurter eller lignende, og jeg elsker mad, der SMAGER af noget, så det er jeg glad for.

Well, lad mig komme til min pointe – pga. kasserne, laver jeg nu salater med ingredienser, jeg aldrig kunne drømme om at købe førhen. Og jeg har endda fået et par eller 3 grøntsager, jeg aldrig har smagt før. Jeg har heller aldrig spist så meget kål før, og kål er jo som bekendt p…. sundt! Der er sikkert andre, der leverer gode grøntkasser, men jeg kan godt lide, at have så mange temaer at vælge imellem som muligt, så derfor køber jeg Aaarstidernes. Indholdet skal de dog bestemme, for det er hele humlen bag, at jeg bliver nødt til at kreere noget nyt.

Pastasalaten her blev lavet med en god, gammel og pivenkel dressing, som jeg har lavet i mange år (du får opskriften nederst i indlægget), og udover pastaskruer (og nej, I skal ikke være så bange for de kulhydrater, de er vigtige byggesten i en sund ernæring, de skal dog bare nydes med måde), så har jeg puttet følgende i:

  • lidt frisk spinat
  • lidt grøn salat
  • en rest porre
  • en håndfuld frisk ramsløg
  • en halv kålrabi (frisk)
  • lidt frisk persille
  • et salatløg
  • cherrytomater

snit og hak det ordentligt, det dér storstykkede, rustikke halløj virker ikke – jeg ved ikke hvorfor, men friske grøntsager smager bare af mere, når de er snittet ned i en vis størrelse.

Den pivenkle dressing består egentlig bare af frisk citronsaft og en god olivenolie, samt salt og peber – men denne gang gav jeg den lige et lille squeeze frisk hvidløg, og så skal jeg lige love for, at den salat smagte af noget… godt!

Jeg lover, at vende tilbage med flere nemme, bekvemme, smagfulde og især, sunde salater snart.