Sensommer-ferie på heden…

Sensommer-ferie på heden…

Vi har holdt sommerferie alt, alt for sent i år, men den var værd at vente på!

En uge ved Blåvandshuk, midt på heden, få hundrede meter fra fyrtårnet, er simpelthen balsam for sjælen. Ren luft, det vildeste dyreliv, brede strande og den smukkeste, rå natur man kan ønske sig…

Ingen tvivl – jeg er et naturbarn! Opvokset på landet, introvert, kreativ æstetiker og videnskabshungrende; naturen kan give mig noget, som ikke ret meget andet kan. Marker, skove og havet især, gør mig glad, heeelt rolig og fylder mit hovede med gode idéer.

Blåvandshuk har ingen marker, og kun lidt skov, men der er til gengæld alenlang hede, som munder ud i høje klitter inden man møder den brede strand, som konstant ændrer sig grundet tidevandet. Jeg har været overalt i Danmark – både med mine campistforældre, og som konsulent og produktchef i smykkebranchen, og dette sted er klart på min top ti over de skønneste steder i DK.

I den forgange uge har jeg dagligt mødt rådyr, med og uden Bambi børn, på mine gåture i klitterne, jeg har holdt tilbage for harer og en gruppe agerhønse-teenagere, jeg har set småfugle og sommerfugle, jeg har aldrig har set før. Jeg har set et utal af hedehøge og tårnfalke i deres elegante jagt efter mus og mindre fugle. Jeg har fyldt mig med mig med hedebær, som fx vilde blåbær, revlingebær, havtorn og hyben, og jeg har samlet muslingeskaller, søpindsvinskeletter, konkylier, og som den ædelstensnørd jeg er, har jeg selvfølgelig gjort mig umage og fundet hele 4 stykker rav, på trods af at det absolut ikke er ravsæson pt.

Jeg har badet med hele min familie i det skønne Vesterhav, og opdaget at min lille datter er lige så meget en vandhund, som jeg altid har været, og jeg har vist hende de vilde bær, de mange dyr og spist uanede mængder af vaffelis og grillede pølser med hende.

Desuden har jeg været så vildt heldig, at jeg har boet i et lækkert sommerhus, med et skønt spabad, der efter mange tilbagelagte kilometer, plejede mine ømme muskler hver aften – det var LUKSUS!

Jeg elsker varme, og at opleve nye lande og kulturer, men har man ikke oplevet Danmark til fulde, vil jeg klart anbefale, at man giver det en chance… Døm selv udfra mine fotos, er det også noget for dig og din familie?

Blåvandshuk i august:

Spindelvæv på heden

Blåvandshuk ved solnedgang

Familietid ved Blåvandshuk

Måne over heden

Solnedgang ved Blåvand